2021. 12. 02., Csütörtök, 12:27

Ahány ház, annyi szokás – Íme 4 páratlan karácsonyi vásár a nagyvilágból

Karácsonyi fények, bejgli, szaloncukor, forralt bor: ezek azok a dolgok amelyek zsigerből beugranak, ha a karácsonyi vásárra gondolunk. A karácsony köntöse, illata és ízei viszont sokfélék lehetnek, van pár hely a nagyvilágban ahol teljesen másképp fest a karácsonyi vásár, mint ahogy azt mi megszokhattuk.

#1 Karácsonyi vásár a sivatagban

Tudjuk, hogy ha valahol aztán van minden, az Dubai, gondolunk itt például a fedett sípályákra, vagy a világszigetekre, és ha ezeket megoldották, akkor nem lepődünk meg a decemberi 27 fokban a pálmafák alatti vásáron sem. A téli fesztiválról a hatalmas karácsonyfa sem maradhat el, nem hogy a karácsonyi zenék, így a Bab Al Shams karácsonyi vására december 10. és december 21. között látogatható. Tökéletes azoknak akik a Karácsonyt igen, de a hideget nem szeretik.

#2 Vidámparkkal megspékelve

A dán főváros sem aprózta el. Ha Koppenhágában járunk az ünnepi időszakban, akkor mindenképp látogassunk el a Tivoli Gardensbe. Az egész évben nyitva tartó vidámpark ebben az időszakban különösen érdekes, hiszen a karácsonyi vásár előtt, után vagy közben akár felpattanhatunk egy körhintára is forralt borral a kezünkben, hogy ne legyen már olyan unalmas.  A Tivoli Garden karácsonyi vására oltási igazolással november 19. és január 2. között várja a látogatókat.

#3 A legkarácsonyibb karácsonyi vásár Barcelona gótikus negyedében

A La Fira de Santa Llúcia egy utcai, karácsonyi vásár Barcelona gótikus negyedében, a katedrális előtt. Fun fact, hogy ez egyben Barcelona legrégebbi karácsonyi vására, pontosan 1786-óta jegyzik. A vásár különlegessége, hogy a 170 standjából több mint 140-en kizárólag karácsonyi portékát árul, amivel mi simán jelölnénk a karácsonyi vásárok királya címre.

#4 Karácsonyi vásár a "Roxfortban"

Ha karácsonyi vásár, akkor Németország. Annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, szó szerint minden út egy karácsonyi vásárba vezet, de van egy, amely különösen érdekes. Stuttgarttól 65 kilométerre, a hegytetőn található az első ránézésre roxforti, de egyébként Hohenzoller-kastély. Nem kell ragoznunk miért is olyan különleges az itteni vásár, a november 25. és január 9. között nyitva tartó Royal Winter Magic vásáron a jelen intézkedések szerint kötelező az online jegy mellett az oltási igazolás is.

A veszprémi Adventi vásár maximum a Parajdi só miatt kerülhetne be a legérdekesebbek közé, így az most nem került fel a listánkra. De legalább van, és kürtöskalács is.

Te melyikbe mennél?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: