2021. 12. 01., szerda, 16:34

Újra nehéz helyzet előtt a vendéglátósok - Kaposváron is sorra mondják le az év végi rendezvényeket

Bár a kormány ezidáig nem hozott a tavalyihoz hasonlóan szigorú korlátozásokat és továbbra is tarthatók nagyobb rendezvények kül-és beltéren egyaránt, a cégvezetők sorra mondják le az év végi eseményeket Kaposváron is.

A kormány november 18-án jelentette be a jelenleg is hatályos korlátozásokat, azóta újra kötelező a maszkhasználat zárt terekben, így az üzletekben, levéltárban, múzeumban, színházban, moziban illetve a közigazgatási szolgáltatást igénybe vevők számára.

Pontosították a korlátozásokat: a bulikban továbbra sem kell maszk

Pontosították a korlátozásokat: a bulikban továbbra sem kell maszk

Megjelentek a korábban bejelentett járványügyi intézkedések részletei a Magyar Közlönyben, amiből az is kiderült, hol kell majd szombattól maszkot viselni. Többek között üzletekben, bevásárlóközpontokban, postákon, ügyfélszolgálatokon, színházakban, mozikban, a múzeumokban és...

A rendelet azonban nem vonatkozik azokra a rendezvényekre, melyeken eddig is kellett védettségi igazolvány, vagyis:

  • konferenciákra,
  • zenés-táncos rendezvényekre,
  • koncertekre.

A vállalatok többsége decemberben tartja céges évzáróját, melyek a szabályok szerint ugyan megtarthatóak lennének, azonban az általunk megkérdezett kaposvári vendéglátósok egyöntetűen arról számolnak be, hogy a cégvezetők folyamatosan mondják le ezeket. Egyikük így nyilatkozott:

A még szeptember-októberben erre az időszakra lekötött nagy céges évzárókat hetek óta mondják le elővigyázatossági okból. Nálunk a száz fősnél nagyobb rendezvények körülbelül 80%-át mondták vissza.

Idén sokan lemondanak az év végi ereszd el a hajamról

Jellemzően a nagyobb befogadó képességű vendéglátók számoltak be ilyen nagyságú előre látható forgalomvesztésről, az egyébként is munkaerőhiánnyal küszködő cégvezetők részéről persze érthető az óvatosság.

Forgalom szempontjából ez az év legerősebb hónapja, ilyenkor majd minden napra szokott jutni egy kisebb-nagyobb évzáró, idén azonban nagyon foghíjas lesz a naptár, így az utóbbi időben nagyjából kompenzálódott helyzet után ismét likviditási gondjaink lesznek - vázolja a helyzetet egy másik üzletvezető.

Úgy tűnik hát, hogy nem csak a végzősöknek kell szomorkodnia a lemondott szalagavatók miatt, de a munkavállalók is elbúcsúzhatnak az ilyenkor szokásos, jó hangulatú, gőzkieresztős karácsonyi bulikáktól.

Túl sok a beteg, lefújták a szalagavatót a Közgazban

Túl sok a beteg, lefújták a szalagavatót a Közgazban

December 3-án tartották volna a 2021-es szalagavatót a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban, ám a járványhelyzet keresztülhúzta a számításokat.

Nálatok mi a helyzet, tartotok céges évzárót? Mit gondoltok, jogos az óvatosság még az oltott munkavállalók részéről is?  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: