2021. 12. 01., Szerda, 15:44

Ha ilyen telefonod van, 20 ezer forintot csíphetsz az államtól

Mobilkészülékcsere-támogatási program indul 5 milliárd forintos kerettel, írtunk róla októberben, most pedig megérkeztek a részletek, vagyis hogy kik és milyen telefonnal jogosultak a támogatásra.

A mobilkészülékcsere-támogatási program 2022 elején indul, és a Netre Fel! weboldalon közzétett útmutató szerint minden magyarországi lakóhellyel rendelkező személy jogosult a támogatásra, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik. Készítettek is egy listát az 50 leggyakoribb 3G-képes készülékről, így ha a te mobilod szerepel a listán, akkor jogosult vagy a támogatásra.

Ha a telefonod nem szerepel a listán, akkor a következő módon ellenőrizheted Androidosként, hogy jogosult vagy-e a támogatásra:

Beállítások - Kapcsolatok - Mobilhálózatok - Hálózati mód - ha itt nem jelenik meg a 4G vagy LTE kifejezés, akkor a telefon csak 2G- vagy 3G-képes, azaz élhetsz a lehetőséggel.

A pályázati kiírás szerint mobilkészülékenként maximum bruttó 20 ezer forintot lehet kapni, de ha a megvásárolt új készülék ennél olcsóbb, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát lehet igényelni. A megvásárolt telefon ugyanakkor nem lehet drágább 120 ezer forintnál.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: