2021. 11. 30., Kedd, 13:04

Kiderült, milyen karantén szabályok vonatkoznak a felsős diákokra

via

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszlevélben tisztázta a szabályozás részleteit.

Az utóbbi két hónapban Veszprémben is egyre több iskolában kerülnek karanténba általános és középiskolás osztályok, a Blikk megkeresésére pedig végre tisztázta az EMMI, milyen karanténszabályok vonatkoznak mostantól az oltott és oltatlan felsőbb évfolyamos diákokra:

A szabályozás szerint tehát:

  • Igazolt fertőzötteknek karanténba kell vonulnia, ha oltott, ha oltatlan, akkor is. 
  • Igazolt fertőzött szoros kontaktjának akkor rendelnek el karantént, ha oltatlan. 
  • Az oltott és tünetmentes személyek védettek, nekik nem kell karanténba menniük, ezért a hetedik évfolyamtól felfelé egy igazolt megbetegedés esetén csak a szoros kontaktnak minősülő oltatlan diákok kerülnek karanténba, aki oltott és tünetmentes, tovább járhat az iskolába.
  • Beteg, tünetes gyermeket a szülő ne vigyen közösségbe.
  • Mivel 12 éves életkor felett már van oltás, és a kontaktszemélynek minősülő, de védett tanulóknak a helyi népegészségügyi szerv sem rendel el karantént akkor, ha egy osztályban például valaki megbetegedik. Ilyen esetben nincs akadálya annak, hogy a beteg tanulón kívül azok, akik megkapták az oltást, jelenléti oktatásban tanuljanak tovább.
  • Azon tanulók, akikre a járványügyi hatóság karantén kötelezettséget ír elő, hasonlóan bármilyen más betegséghez, a KRÉTA rendszeren vagy a helyben szokásos módon kapják meg a tananyagot és házi feladatot.
  • Digitális munkarendet kizárólag az Operatív Törzs rendelhet el a hatályos eljárásrend szerint. Hibrid oktatás azért nem lehet, mert a tanároktól sem várható el, hogy egy tanítási órán belül két módszer szerint, két külön csoporttal foglalkozzanak párhuzamosan.

Végre valami támpont.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: