2021. 11. 29., Hétfő, 09:38

Azzal hálálta meg ismerőse italmeghívásait, hogy kifosztotta

Egy 35 éves férfi ismerősével italozott, majd miután az merev részeg állapotba került, elvette pénztárcáját.

Az ismerőse fizette a cechet, mégis kirabolta

A vádlott 2021 októberében az esti órákban Kaposvárra ment, ahol összefutott egyik ismerősével, aki több italra is meghívta őt. A két férfi a kocsma zárása után egy közeli szórakozóhelyen folytatta az italozást, ahol a fogyasztást továbbra is a sértett fizette. Ennek során azonban

a sértett annyira lerészegedett, hogy amikor kimentek az egység elé, a vádlott akadálytalanul ki tudta venni a pénztárcát a magatehetetlen férfi kabátjából

A rabolt pénzből fizette aznap esti szállását

Az elkövető ezután a pénztárcában talált több tízezer forint készpénzt magához vette, míg a sértett iratait, illetve bankkártyáját útközben eldobta. A kaposvári rendőrök azonban rövid időn belül egy kaposvári vendégházban elfogták a férfit, aki a szálláshely költségeit is a bűncselekmény útján szerzett pénzből fizette ki.

Előre eltervelte a védekezését, de ebből sem jött ki jól

A vádlott már az elfogása előtt igyekezett megszervezni a védekezését, és az egyik barátját rá akarta bírni arra, hogy valótlanul állítsa azt, hogy tőle kapott nagyobb összeget. A barát azonban nem volt hajlandó hamis tanúvallomást tenni, ezért a férfinak hamis tanúzásra felhívás miatt is felelnie kellett.  

A vádlottat a Kaposvári Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását – pártfogó felügyelet elrendelése mellett - 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte arra is, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: