2021. 11. 23., kedd, 09:22

Bevették az utcán talált gyógyszert, miután egyikük kórházba került miatta, a barátjára kente az egészet

Egy marcali fiatal úgy akarta tisztára mosni magát barátjával elkövetett ballépéséből, hogy barátjára fogta a történteket.

Azt olvasták, hogy a talált gyógyszer hallucinogén

A gyanúsított fiú barátja 2020 novemberében egy levél antipszichotikumnak minősülő gyógyszert talált az utcán, majd közösen elhatározták, hogy abból többet is bevesznek, mivel a gyógyszer internetes leírásában azt olvasták, hogy a készítménynek hallucinogén hatása is lehet.

 

Nem úgy sült el a dolog, ahogy tervezték

A jóval az adagolási mennyiség felett bevett gyógyszer azonban a gyanúsított esetében súlyos mellékhatásokat okozott; aluszékony lett, homályosan látott, majd nyak- és ujjmerevség alakult ki nála, ami miatt kórházba kellett szállítani.

A gyanúsított tartva szülei haragjától, nekik, majd az őt meghallgató nyomozóknak is azt állította, hogy barátja a tudtán kívül keverte az italába a gyógyszert

A hamis vád alapján a sértettet súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki viszont a valóságnak megfelelően nyilatkozott a történtekről, amit alátámasztott a gyanúsítottal folytatott mobiltelefonos üzenetváltása is.

 

Végül őt hallgatták ki hamis vád miatt

A gyanúsított ezután maga is feltárta vádja hamisságát, ezért barátjával szemben az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, míg őt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, ahol a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

A Kaposvári Járási Ügyészség a fiatalkorú elkövető helyes irányba terelése érdekében – a vádemelés helyett - feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott a gyanúsítottal szemben, melynek keretében pártfogó felügyelet alatt áll, illetőleg az ügyészség kötelezettségként előírta azt is, hogy folytassa a tanulmányait, és az iskolai előmenetelét célzó programban is vegyen részt. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelik, az eljárást az ügyészség meg fogja szüntetni.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: