2021. 11. 17., Szerda, 11:56

Unod már a tucat bolti karácsonyi dekorokat? Van, aki Kaposváron elkészíti a saját egyedi díszeid!

Egyre többen vágynak különleges karácsonyi dekorokra otthonukban, ezért az áruházakban tucatszám megvásárolható csecsebecsék helyett más opciók után néznek. Az egyik ilyen lehetőség, hogy magunk készítjük el ezeket otthonunkban, ám ha nem rendelkezünk kellő türelemmel vagy kézügyességgel, akár mást is megkérhetünk elképzeléseink megvalósítására.

Mi is ilyen lehetőségek bóklászása közben botlottunk Ramiba, aki szintén hobbiként, családon belül kezdett bele a szezonális dekorációk készítésébe, ám nemrég úgy döntött, komolyabban ráfordul a témára, és a karácsonyi időszakra már másoknak is megvalósítja álmaik díszeit.

Honnan indult mindez nálad, hogy kezdtél bele ilyen díszek készítésébe?

- Amúgy is régóta csináltam az elmúlt években családtagoknak, barátoknak ajándékba ilyen díszeket, amikért rendre odáig voltak. Idén viszont jobban beleástam magam a dologba, és mivel már kellő tapasztalatot érzek magamban ahhoz, hogy mások felkéréseit is teljesítsem felvettem hát a tevékenységi körömbe, és így már fogadhatom is a dekorációs megrendeléseket.

Mikre kell itt gondolni elsősorban?

- Így az adventi időszak közeledtével természetesen az adventi koszorúk viszik a prímet, de jönnek már a karácsonyi asztaldíszek, lakásdekorok, csecsebecsék megrendelései is. Szépen lassan mindenki karácsonyi hangulatba szeretne kerülni, melyhez egy-egy karácsonyi lakásdísz tökéletes segítség.

Változtak idén valamelyest a használt színek és anyagok?

- Ahogy mindig. Idén meglepően kevés az arany és a piros szín a megrendelt díszek közt, sokkal inkább mennek a rose gold, a világos rózsaszín, fehér, világoskék és ezüst, egyszerűbb pasztell színek. Anyagok közül nagyon közkedvelté vált a faboxos megoldás, de a kaspókból is egyre többet rendelnek, a kerámiák és persze a karácsonyi gömbdíszek sem maradhatnak el. A gyertyák pedig szintén elmaradhatatlanok, bár mostanában már én is nyugodt szívvel ajánlom a led-es megoldást ehelyett. Ezeket az izzókat üvegedénybe, vagy a díszekre teszem, némi műhóval párosítva igazán csinos is lehet a végeredmény. 

És mi ennek a módja? Azokat tudják csak tőled rendelni amiket eddig már elkészítettél vagy lehetnek különleges kérések is?

- Kezdetben csináltam párat saját kútfőből, összeraktam azokat az ötleteket, melyeknek tetszettek részletei az Instagramon vagy épp a Pinteresten és ezeket kitettem a közösségi oldalaimra. Volt, aki kifejezetten ezeket kérte, de érkeztek egyedi megrendelések is. Ezek általában úgy mennek, hogy üzenetben vagy telefonon megbeszéljük mik az elképzelések, mire van szükség, esetleg a kért színeket és anyagokat is meg lehet határozni, mondok rá egy árat, és ha mindenkinek megfelel akkor már készítem is.

Addig közelítjük egymáshoz az elképzeléseket és megvalósításokat míg nem az lesz, ami a megrendelőnek teljesen elnyeri a tetszését. Így lesz igazán a ház dísze és egyben a megrendelő kedvence az általam készített dekor.

Erre is most ráégethetjük a kézműves billogot?

- Nem nevezném annak, inkább home-made, de nem is a megfogalmazás a lényeg, hanem hogy szerintem látszik a díszeimen, hogy szeretek elbíbelődni velük, szeretem amit csinálok, és szeretem ha az elnyeri a tetszését az embereknek.

Ezek akkor drágábbak mint a boltban árultak?

- Épp ellenkezőleg, pont, hogy valamivel olcsóbbak is mint a boltokban vásárolhatók, ami pedig fontosabb, hogy ezek egyedi termékek. Ilyennel nem találkozol a szomszédnál vagy az ismerősöknél.

Menny időt kell rászámolni ezekre?

- Hát onnantól kezdve, hogy megbeszéljük valamelyik elérhetőségen a részleteket néhány nap, maximum egy hét múlva már át is lehet őket venni. Fontos kiemelnem, hogy nem postázok még dolgokat, nagyon féltem őket, hogy összetörnek, inkább személyesen adom át őket, így időben így kell velük számolni.

Ha kíváncsiak vagytok Rami alkotásaira, ITT és ITT még tudtok böngészni köztük, esetleg rendelni is közülük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: