2021. 11. 15., Hétfő, 11:15

Azzal hálálta meg barátja segítő kezét, hogy eladta annak munkagépét

Egy 45 éves férfi neki segíteni próbáló barátját kijátszva adta el annak homlokrakodó gépét, majd felélte a pénzt.

Nemcsak lakhatást, de munkát is biztosított neki barátja

A vádlott nehéz anyagi helyzetbe került, de egyik gyerekkori barátja a segítségére sietett, és megengedte neki, hogy az egyik rokona tulajdonában lévő erdőben leállított lakókocsiban éljen ingyen. A barát megbízta a férfit azzal is, hogy az erdőterületen folyó fakitermelést felügyelje, amihez a munkálatokat végző vállalkozó a helyszínre vitetett egy értékes homlokrakodó gépet is.

Azzal hálálta meg a kedvességet, hogy eladta barátja homlokrakodóját

Az elkövetőnek időközben a tudomására jutott, hogy egy környékbeli gazdálkodó ilyen gépet szeretne vásárolni, akit telefonon megkeresett, és felkínálta neki eladásra a rakodógépet. Miután a gyanútlan férfi személyesen is megtekintette a járművet, megkötötték az adásvételi szerződést, a vádlott pedig átadta a gép indítókulcsait, mivel azt nála szokták megőrzésre hagyni.

Végül a gyanútlan vevő is pórul járt

A férfi a homlokrakodóért kapott 1,5 millió forinttal ezután Budapestre távozott, ahol a kapott pénzt felélte. A siófoki nyomozók azonban rövid idő alatt felderítették a történteket, melynek során lefoglalták és a sértettnek visszaadták a munkagépet.

Egy felfüggesztettel megúszta

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: