2021. 11. 11., csütörtök, 15:13

Ma van a Szinglik Világnapja - A Black Friday ehhez képest a kanyarban nincs!

November 11-ét itthon leginkább a Márton-naphoz és a libavacsorához kötjük, a világ azonban a szinglik napjaként ismeri, mely eredetileg azt a nyomást kívánta leküzdeni, ami a szinglik magányosságához köthető. A poénos anti-Valentin nap üzenete, hogy egy kicsit költsünk magunkra, mára egy óriási vásárlási lázba torkollott, mely nagyobb forgalmat generál, mint a Black Friday.

Az első Szinglik Napját a 90-es években rendezték a Nanjing-i egyetemen. Az esemény azért kapta a Szinglik Napja elnevezést, mert a dátum, amikor tartották, november 11 (11/11) csupa egyesből áll. A szingli (single) nem csak egyedülálló, párkapcsolat nélkül élő embert jelent, hanem magát az egyes számot is. A diákok az egyetem befejezése után folytatták a Szinglik Napjának ünneplését, és hamarosan nagy népszerűségre tett szert nem csak Kínában, hanem Kínán kívül is.

Szinglik Napját eleinte csak fiatal férfiak ünnepelték, akkor még agglegények napjának nevezték, de ma már mind a férfiak és mind a nők részt vesznek az ünneplésben. Ezen a napon az egyedülálló emberek bulizhatnak a többi egyedülállóval, gyakran vakrandi partykat szerveznek, hogy a szinglik párt találjanak maguknak. Ez is mutatja, hogy nem arról van szó, hogy a szinglik nem is szeretnének párkapcsolatot, hanem pont ellenkezőleg! A szinglik napján szó esik a társkeresésről, és a kínai médiában gyakran beszélnek a szerelemről ezen a napon. A Szinglik Napját anti-Valentin napnak is szokták nevezni.

 

 

Alibaba és a Szinglik Napja

Az Alibaba webáruház tulajdonosa meglátta az üzleti lehetőséget a Szinglik Napjában, és 2009-ben hatalmas akciókat hirdetett erre a napra. Végül is a Valentin nap is hatalmas üzlet, miért ne lehetne a Szinglik Napja is? A számítása bejött, annyira, hogy mára a Szinglik Napja a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi eseménye lett. Az Alibaba egyetlen nap alatt 14 millió dolláros forgalmat csinált!

 

 

Szingli idézetek

Szinglinek lenni régen azt jelentette, hogy senki sem akar téged. Most viszont azt jelenti, hogy baromi szexi vagy, és te döntöd el, hogy akarod élni az életed, és kivel szeretnéd tölteni az idődet.

/Szex és New York

 

Gondolkozom, tehát szingli vagyok.

/Lizz Winstead

 

Ha szingli vagy, az nem a gyengeséged jele. Ez azt jelenti, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy várj arra, amit megérdemelsz.

/Niall Horan

 

Ünnepeltek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: