2021. 11. 09., Kedd, 10:49

Elindult az orrcseppfüggőség szezonja – De azért tessék vigyázni vele!

via

Ha nem lenne elég a világjárvány most itt a jó öreg influenza is, nátha és persze a megfázás szezonja. 

A tünetek a szokásosak, tüsszögés, torokfájdalom, köhögés és persze a legidegesítőbb mind közül: az orrdugulás. És hogy van-e rosszabb annál amikor még levegőt venni is egy külön kihívás? Van, méghozzá az orrcsepp-függőség, ami bár röhejesen hangzik, de a fele se tréfa. Orrcseppeket nyilván akkor használunk, amikor már tényleg komoly problémát okoz az orrlégzés. Bár hasznos találmány, de csínján kell bánni vele, hiszen tartós használatuk esetén fordítva sülhet el az a puska. A szervezet viszonylag könnyen hozzászokhat ezekhez a szerekhez és könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy már csak ezekkel a szerekkel megy a légzés.

Extrém esetekben olyan mértékű függőség alakulhat ki, hogy akár napi több üveg orrcsepp segíthet csak a normál orron át történő légzésen. Ezért fontos ezen szerek rövid távú használata, ami legfeljebb 7-10 nap.

Biztos ami biztos, hoztunk nektek 4 házi praktikát is:

  • Inhalálás:  Használj egyszerűen egy lábos forró vizet és egy törölközőt. Adj néhány csepp eukaliptusz olajat forró kamillateához, és kész is az inhalációs készülék.
  • Gyömbér. Gyulladásgátló tulajdonságainak köszönhetően a gyömbér az egyik legjobb házi praktika orrdugulásra. 
  • Hidratálás: A folyadék nem csupán hidratáltan tartja a szervezeted, de segít a nyálka feloldásában is, különösen, ha a folyadék meleg.
  • Torma: A mustár és a wasabi rokona; régóta használják a légutak tisztítására, a váladék kiűzésére.

Te milyen praktikát ismersz még?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: