2021. 11. 08., Hétfő, 11:28

Porig égett az új desedai napozó, gondatlan gyújtogatás lehet a háttérben

Szombat este elsőként számoltunk be róla, hogy lángokban áll az egyik új desedai stég.

A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a Deseda toponári részére, ahol a játszótér mögötti, felújított stég hatalmas lángokkal égett.

Lángokban áll az egyik desedai stég - VIDEÓ

Lángokban áll az egyik desedai stég - VIDEÓ

Szombat este kigyulladt a Deseda toponári részén a játszótér melletti stég. A tűzoltók már megkezdték az oltást, személyi sérülésről, valamint a tűz okáról egyelőre nincs információnk.

A tüzet szerencsére sikerült megfékezni, egy hölgyet pedig ki is kellett menteni a vízből. Megkerestük a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztályát a részletekért akik elmondták, hogy az új úszóstég polikarbonát napozórésze gyulladt ki, amelyet a kollégáik egy vizsugárral sikeresen eloltottak, valamint egy nőt kimentettek a vízből, akit a mentők később kórházba is szállítottak. A tűz okáról egyelőre nem adhattak tájékoztatást, annak körülményeit tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják.

A helyszínről származó információink alapján úgy tűnik baleset történt, melynek a vízből kimentett hölgy lehet a felelőse. Az előzetes hírek szerint nem szándékos gyújtogatásról van szó, nyílt láng használata és gondatlanság vezethetett a tűzhöz. Az úszóstég egyébként nem szenvedett különösebb kárt, az új napozórész viszont teljesen megsemmisült, így valószínűleg a teljes szakasz lezárásra kerül majd a milliós nagyságrendű károk felszámolásáig.

Kár érte!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: