2021. 11. 01., hétfő, 12:25

Részeg 17 éves motorost üldöztek Kaposmérőn, borulás lett a vége

Vasárnap hajnalban akartak igazoltatni egy motorost a rendőrök Kaposmérő belterületén, aki a megállás helyett menekülni kezdett.

A körzeti megbízottak október 31-ére virradó hajnalban Kaposmérő belterületén akartak ellenőrizni egy segédmotoros kerékpárral közlekedőt. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett, és hirtelen irányváltásokkal próbált elmenekülni az egyenruhások elől.

Manőverezése során egy lakatlan ingatlan udvarára hajtott, ahol azonban a harmatos gyepen elvesztette uralmát járműve felett.

Az egyenruhások a járművezetőt elfogták és megállapították, hogy a 17 éves kaposvári lakos nem rendelkezik vezetői engedéllyel, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

A fiatalt a Kaposvári Rendőrkapitányságra állították elő, ahol az ittas járművezetés miatt büntető-, az engedély nélkül vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene. Meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Figyelem!

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján, 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is szabálysértési őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: