2021. 10. 23., szombat, 14:39

1956 emlékére piros-fehér-zöldbe borult a Niagara-vízesés

Október 22-én az 1956-os forradalom tiszteletére akárcsak tavaly, idén is a magyar nemzeti színekkel világították meg a Niagara-vízesést a kanadai oldalon.

A világ leghíresebb vízesése a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évéhez hasonlóan - piros - fehér - zöld színekben pompázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján.

Az ünnepi kivilágításra Magyarországról fogadott díszvendéget a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és Magyarország Torontói Főkonzulátusa: Dr. Dancs Ferenc a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára tette tiszteletét az’56-os ünnepségen, melyen jelen volt Michael Tibollo, Ontárió tartomány minisztere, Magyarország ottawai nagykövete, dr. Vass-Salazar Mária, Palkovits Valér torontói főkonzul és Balla Sándor, a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke is.

 

Méltán lehetünk büszkék kanadai magyarjainkra, Kanada méltán lehet büszke Magyarország itteni legjószolgálatibb nagyköveteire, akik hozzájárultak ennek az országnak a nagyságához, és soha nem felejtjük 1956 hőseit.

Tavaly is kivilágították a Niagarát, akkor valóban 23-án. Sőt, Trianon 100. évfordulója alkalmából 100 szál virágot is bedobtak a vízbe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: