2021. 10. 19., kedd, 14:59

10 gigabites internetelérést tesz lehetővé a DIGI

Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként a DIGI csaknem minden előfizetője számára elérhetővé tette az FTTH optikai hálózat biztosította névleges 1 Gbit/s sávszélességet, és még az idén bevezetik a 10 gigabites vezetékes internetszolgáltatást, ami a lakossági szolgáltatásban jelenleg a leggyorsabbnak számít.

A fejlesztéseket folytatják, két új vezetékes szolgáltatás-csomagot - 2,5 Gbit/s és 10 Gbit/s sávszélességűt - vezetnek be a lakossági előfizetőknek. A fejlesztéssel a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 gigabit másodpercenkénti sebességet elérő szolgáltatást biztosít. Az új internetcsomagokat decembertől lehet majd igényelni, az első időszakban Budapesten, a meglévő előfizetőknek. Ezt követően 2022 márciusától egyes vidéki nagyvárosokban, mint Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, majd 2022 év végéig további megyeszékhelyeken is elérhető lesz.

Az új rendszer a jelenleginél mintegy tízszer gyorsabb elérést tesz lehetővé. Az online játékok, filmek, okosotthon szolgáltatások, online oktatás, vagy az otthoni munkavégzés területén lehet kihasználni legjobban az új technológia előnyeit.

A két konstrukció havi díja a hivatalos közlés szerint 4000 és 5000 forint lesz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: