2021. 10. 18., hétfő, 09:28

Kaposvár környéki falvakat fosztogatott a nemrég szabadult betörő - Egy házból több mint 3000 db 200 forintost lovasított meg

A 44 éves betörő Kaposvár környéki falvakban tört be lakóházakba, amihez az egyik esetben a 24 éves társa is segítséget nyújtott.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2020 novemberében szabadult legutóbbi, szintén lopás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy 2021 januárjában betörjön egyik falubelijének házába.

A férfi a házba a fürdőszoba ablakán keresztül bemászva jutott be, majd onnan ellopta az évek során összegyűjtött több mint 3.000 darab 200 forintos pénzérmét, melyek összértéke meghaladta a 600.000 forintot.

 

A fürdőszoba ablakán mászott beA férfi ezután 24 éves társával tört be a szomszédos faluban egy német állampolgár házába, ahonnan csak kisebb értékű háztartási cikkeket vittek el, mivel a bűncselekmény elkövetése során megzavarták őket. A nyomozás során az idősebbik a férfit a kaposvári rendőrök rövid időn belül őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: