Somogyi kis falu nyerte a Virágos Magyarország versenyét, egyre több külföldit vonz ez a gyöngyszem

2021. 10. 18., hétfő, 09:40

Somogyi kis falu nyerte a Virágos Magyarország versenyét, egyre több külföldit vonz ez a gyöngyszem

Buzsák nyerte a Virágos Magyarország verseny legkisebb települések, a 2000 fő alatti falvak kategóriájának fődíját. A Fonyódtól alig 20 kilométernyire lévő kistelepülést olyan szépen kicsinosították lakói az elmúlt évtizedben, hogy a külföldi turisták is felfigyeltek rá, egyre népszerűbb turisztikai célpont.

A virágosítást az egyre nagyobb számban ideköltöző külföldiek kezdték el a 2000-es évek környékén, akik hagyományaikhoz híven virágdíszbe öltöztették portáikat, ez pedig a helyi lakosokat is ugyanerre ösztönözte, de az önkormányzat is nekilátott a közterek kicsinosításának.

 

Idén a szorgos munka egy rangos díjban is meghálálta magát, az elismerésre pedig az egész falu büszke. Így köszönte meg a falu vezetése a hosszú évek munkáját Facebookon:

Buzsák lett idén az ország legvirágosabb kis faluja! Köszönet érte minden buzsáki lakosnak a rendezett portákért és mindenkinek, aki leadta a szavazatát, a szakértő zsűrinek és nem utolsósorban mindazoknak, akik a közterületek rendbentartásán dolgoznak

A szakmai zsűri döntése alapján Nagykanizsa lett a legvirágosabb 30 ezer főnél népesebb város. A kisebb városok kategóriájának fődíját Veresegyház nyerte el.

A kétezer lakosnál nagyobb falvak közül Etyek, a kisebb falvak közül pedig Buzsák kapta a fődíjat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: