2021. 10. 15., péntek, 14:13

Ezt mégis hogy? Aláírásgyűjtésbe kezdtek a háziorvosok az Operatív Törzs döntése miatt

Az utasítás szerint a háziorvosoknak a jövő héttől kellene kezdeniük a hozzájuk érkező napi betegek gyorstesztelését, ehhez teszteket és védőfelszerelésként plexi arcvédőt biztosítanak a számukra.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a háziorvosok, miután az operatív törzs elrendelte, hogy a felső légúti tünetekkel orvoshoz fordulók mindegyikénél végezzék el az antigén gyorstesztet a rendelőjükben – írja a Népszava. Ezt azzal indokolják, hogy az Nemzeti Népegészségügyi Központban elvégzett nem reprezentatív mindössze 50 mintás vizsgálat szerint többnyire a náthát okozó rhinovír vagy parainfluenzát okozó vírusok vannak jelen.

A kezdeményezők szerint ehhez a feladathoz se eszközük, se megfelelő körülményeik nincsenek és lehetőség sincs. Ha pedig pozitív mintát találnak, akkor a rendelő sőt még a váróterem teljes fertőtlenítését is el kell végezniük, ezzel ellehetetlenítve más panasszal érkező betegek ellátását.

Szerdai Kormányinfó - Nem lesznek lezárások, a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást

Szerdai Kormányinfó - Nem lesznek lezárások, a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást

Gulyás Gergely újra kormányinfót tartott szerda délelőtt, melyről összegyűjtöttük a legfontosabb járvánnyal és korlátozásokkal kapcsolatos bejelentéseket.

Ti mit gondoltok erről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: