2021. 10. 13., szerda, 09:54

Hihetetlen ütemben állunk át a hevítéses eszközökre - Lassan lenyomják a hagyományos cigit

Tavaly januárban 38,3 millió szál hevítésre szánt dohányterméket értékesítettek, idén augusztusban már ennek közel a négyszeresét, 144,3 millió szálat. Másfél év alatt 13 millió hevítésre szánt eszközt adtak el, meg a hagyományos és a "tekerős" dohány fogyasztása egyértelműen csökken.

A hevítéses termékek mellett többnyire azzal érvelnek, hogy a káros dohánygőz szintje akár 95 százalékkal is alacsonyabb lehet, mint a cigarettafüsté, ráadásul jellemzően olcsóbbak a hagyományos cigarettánál.

Tíz éven belül betiltaná a cigarettát a Philip Morris

Tíz éven belül betiltaná a cigarettát a Philip Morris

Jacek Olczak vezérigazgató szerint a cigarettákat ugyanúgy be kéne tiltani, mint az Egyesült Királyságban a benzinautókat 2030-tól.

A hevítésre szánt eszközök, az iQOS és a Glo értékesítése is leköveti ezt a dinamikus növekedést: tavaly januárban megközelítőleg 400 ezer eszközt vásároltak a dohányzók, idén júliusban már 900 ezret, ami több mint kétszeres növekedés.

 

A hagyományos cigifogyasztás ugyanakkor erős visszaesést mutat, 2021 augusztusáig 500 millió szál cigarettával kevesebbet (4 milliárd 615 millió szálat) vásároltak a magyarok, mint 2020 első nyolc hónapjában (akkor 5 milliárd 188 milliót).

Te letetted már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: