2021. 10. 12., kedd, 10:32

Úgy kellett elugrania a 71 éves sofőr autója elől, cserbenhagyás miatt ítélték el a kaposvári férfit

Cserbenhagyás miatt emeltek vádat azzal a 71 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában balesetet okozott Kaposváron, majd megállás nélkül távozott a helyszínről.

Az idős férfi az esti órákban egy külvárosi utcában közlekedett autójával, ahol az úttest jobb szélére húzódva várakozott az az autó is, amelynek nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni.

Ezt észlelve a vádlott ugyan megpróbálta kikerülni az autót, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és – miközben a sértett előle a saját autójának tetőlemezébe kapaszkodva, annak küszöbére ugrott fel – a várakozó gépjármű ajtajának ütközött.

A vétkes sofőr ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A szemtanúktól kapott információk alapján azonban kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: