2021. 10. 12., kedd, 18:06

Buszmegállóban hagytak egy újszülött csecsemőt Fonyódon, a mentősök mentették meg

Mindössze egy takaróba és törülközőbe csavarva hagytak magára egy újszülött csecsemőt Fonyódon vasárnap délután, akire egy kutyát sétáltató pár talált rá.

Egy fonyódi buszmegállóban mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva, teljesen elhagyatottan talált rá egy csecsemőre egy kutyát sétáltató pár október 10-én 17 óra körül. Az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai a kisbabát megvizsgálták, és megállapították, hogy nem sokkal korábban jöhetett a világra, de szerencsére egészséges. Ellátását a kórházban folytatták. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani a nő személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán is megosztott néhány információt a történtekről. Mint írták a helyszínre egy rutinos mentőegységet riasztottak, akik már induláskor bekapcsolták a beltéri fűtést és előkészültek az ellátásra.

Megérkezésükkor egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket, aki nagyjából 30 perce jött világra a 8 fokos hidegben.

A kicsi megmentésére egy másik mentőegység is érkezett, együtt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba. A történethez még hozzátartozik, hogy a segítségül érkező mentősök mindegyike apuka volt, az egyik mentőtechnikusnak épp két hónapja született meg első gyermeke, így nem csoda, hogy az esetmegbeszélésen mindmáig elcsukló hangon számolnak be a történtekről.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: