2021. 10. 11., hétfő, 09:15

Erős hétvégén vannak túl a balatoni vízimentők - 11 embert mentettek ki egy nap alatt

Október 9-én három esethez is riasztották a balatoni vízirendőröket, amelyek során 11 embert mentettek meg. A bajba jutottak mind vitorlázók voltak. 

Köztük volt, aki műszaki hiba, volt, aki kifogyó üzemanyag, sőt olyan is volt, aki homokpadra futás miatt nem tudott volna a mentők segítsége nélkül kijutni a partra. A siófoki, balatonföldvári és balatonfüredi egységek három hajó tizenegy bajba jutott utasát segítették ki szorult helyzetükből.

Egy részegen homokparda futott férfiről is hírt adott a Fonyódi Járási Ügyészség. 

Még 2020 júniusában az egyik balatonfüredi kikötőben barátait várta, miközben több dl bort fogyasztott el. A társaság a késő délutáni órákban indult útnak, a hajó vezetésére képesítéssel és engedéllyel rendelkező vádlott közvetlenül az indulás előtt is ivott szeszes italt. A férfi a nyílt vízen hajózva tovább folytatta az italozást, így közepesen ittas állapotban indította be a hajó motorját, amikor annak működtetése a viharos időjárás miatt szükségessé vált. A hajót végül a vízirendészet munkatársai szabadították ki az esti órákban, mivel az a balatonlellei kikötő közelében homokpadra futott.

 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben pénzbüntetést és vízi járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: