Újdonságra éhezel? Bemutatkozik a Zselicvölgy Csárda őszi-téli étlapja

2021. 10. 07., Csütörtök, 13:00

Újdonságra éhezel? Bemutatkozik a Zselicvölgy Csárda őszi-téli étlapja

A régió és a Zselic egyik legcsodásabb természeti panorámájával büszkélkedő élményközpontja a Zselicvölgy Szabadidőfarm nemcsak környezetével és minden igényt kielégítő szolgáltatáskínálatával integet felénk, de a minőségi gasztronómia rajongóinak is külön úti célt jelent. A Zselicvölgy Csárda október 8-ával startoló őszi-téli étlapja újra bizonyítja, hogy tradicionális ízekre, és a farm saját állattartására épülő konyhája bármikor megér egy könnyed kiruccanást a városból.

A Kaposvártól mindössze 20 perces autóútra lévő farm szépsége és sokszínűsége meglepheti a Hajmást csak hírből ismerőket, a megbízható magyaros konyha kedvelőinek azonban aligha kell bemutatni. A régió igazi gyöngyszeme a völgy csárdája mely nemcsak enteriőrjével, de a környékbeli vadakra, a farmon nevelkedő szárnyasokra és sertésekre, valamint a francia charolais marhára épülő konyhájával is kiemelkedik. 

Az étterem új konyhafőnöke a nyári étlaphoz képest szélesebb kínálattal és a csárda jellegre jobban összpontosító fogásokkal újította meg az őszi-téli ételsort. Az étlap minden tányérján megtalálhatók a farm saját állattartásából, gyümölcsöséből, konyhakertjéből származó alapanyagok, melyeket a Zselic erdeinek kincsei és a környékbeli őstermelők egészítenek ki a méztől az erdei gombákig.    

Már az előétel sor előrevetíti a folytatásban saját alapanyagokra és ízekre épülő fogásokat, az egyetlen nemzetközi étvágyhozó, a bruschetta is a csárda saját sütöttje, melyet paradicsom concassével, bazsalikom pestoval és sült kacsamájjal tálalnak. 

A klasszikus levesek, mint a füstölt csülkös babgulyás, vagy a fokhagymakrémleves mellett egy igazi múlt századot idéző, ritka fogás is felbukkan, melyről a magyar filmtörténelem legnagyobb ebédjelenete juthat eszünkbe. A velőscsont a farm saját charolais marhállományából származik.

Saját baromfiállomány adja az alapanyagot a szárnyas ételsor minden egyes libás, kacsás, csirkés fogásához. Egy kihagyhatatlan tányér a kacsamáj rajongóknak: 

Kétféle fogasfilé, és a lehagyhatatlan lazac képviseli a halakat, utóbbi petrezselymes tejszínes pappardellével tálalva.

A legférfiasabb, egyben leglaktatóbb tagozat egyértelműen a sertéseké, melyben igazán kraftos tételek sorakoznak a cigánypecsenyétől az abált oldalasig.

Nem könnyű minőségi sült marhás ételt találni a környéken, itt azonban a farm büszkeségei, a francia charolai húsmarhák állnak a konyha rendelkezésére. Külön figyelmet érdemel a 350 grammos rib-eye steak, mely grillezve érkezik az asztalra.

A desszertekért, gyerekmenükért és a borlapért tekintsétek meg a teljes ételsort

Zselicvölgy Csárda nyitvatartás:

Szerdától vasárnapig: 12:00 - 21:00

Asztalfoglalás: 

 +36 82 370 655

 +36 30 526 8053

Ha szerencsésnek tartod magad, vegyél részt nyereményjátékunkon, melyen egy ajándék páros vacsorán próbálhatod ki a Zselicvölgy Csárda őszi-téli újdonságait!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: