A gasztronómia és a magyar pálinkakultúra igazi ünnepére készülnek a Hotel Dorottyában, melynek Tükörtermében a városban sosem látott nívójú és volumenű pálinkavacsora kerül megrendezésre október 15-én, a GáBor Pálinkaház díjnyertes pálinkáival és Magyar Botond chef ételkreációival.
A tematikus pálinkavacsora gyökerei 2019. december 6-ra, Szent Miklós, a pálinka védőszentjének napjáig nyúlnak vissza: ekkor szervezte első alkalommal a Pálinka Nemzeti Tanács hagyományteremtő célzattal a Pálinka Éjszakáját Budapesten. A rendezvény célja a magyar gasztronómia és pálinkakultúra kapcsolatának népszerűsítése volt a legjobb hazai pálinkakészítők részvételével. A rendezvényre meghívott pálinkászok, mint a GáBor és Pálinkaház azóta saját régióikban pálinkavacsorák keretében viszik tovább ezt a nemes küldetést, Simonyi Gáborék pedig Kaposváron immár harmadik alkalommal rendeznek pálinkavacsorát, ezúttal azonban az eddigieknél jóval magasabb nívóval és volumenben.
A prémium kategóriás esemény minden részletében inkább egy fényűző esküvőhöz áll majd közelebb mint egy protokoll rendezvényhez, és ez érvényes lesz a hangulatra is. Magyar Botond, a Dorottya Bistro konyhafőnöke a pálinkaház legkiválóbb nedűihez párosította tányérjait, melyeket egy kötetlen beszélgetés keretében Palancsa Laci ceremóniamester mutat be a vendégeknek.
Az eseményen jelen lesz a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Mihályi László is, a hangulatról pedig Márton Róbert cigányzenekara gondoskodik előbb háttérzeneként, majd a két és fél-három órás vacsora vége felé egyre inkább előtérbe kerülve.
A 7 fogásos étel-italsor:
1. Golden alma pálinka • Zöldfűszeres ricottás töltött házi raviolira ültetett, vajhal saltimbocca citrombors kéregben, zöldolajjal
2. Irsai olivér szőlő pálinka • Somogyi szarvasgerinc, cékla
rizottóval, rozmaring csipetkével, cukkinis-sütőtök rissoleval
3. Lepotica szilvapálinka • Sós földimogyorós kókusz sourbet citrus hánccsal
4. Packham’s triumpf körtepálinka • Parasztos kacsamell, édesburgonya piskótával, lecsó habbal, Gyulai kolbász morzsával, marinált színes paprika variációkkal
5. Kajszibarack pálinka • Barna vajban sous-vidalt Angus hátszín mustáros-savas, karotta juliennel, tejfölhabbal, szalvéta „gombóc” koronggal
6. Birspálinka • Olajos-magvas tempurában sült csirke „harangok” füstölt paradicsommal, póré eszenciával
7. Ágyas golden alma pálinka • Meglepetés cappucino pohárdesszert
Jegyelővétel: Hotel Dorottya recepció
E-mail: info@hoteldorottya.hu