2021. 10. 04., hétfő, 09:25

Frissült a lista - Két somogyi is található a legkeresettebb magyar bűnözők között

A rendőrség lakossági segítséget kér a listán látható személyek elfogásához. Nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ha a körözési toplista oldalán látható személyeket bárki felismeri, vagy információval rendelkezik a hollétükről, tegyen bejelentést. A listán szereplő 48 személy közül hét különösen veszélyes, négy személy lőfegyverrel is rendelkezik. 

 

A lista élén Édes Krisztián áll, aki nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A férfit korábban orgazdaság miatt már körözték. 

Rablás, lopás, testi sértés és fogolyszökés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt továbbra is körözik Kozák Alit. A férfi 2017. március 15-én hajnalban a Kisdiófa utcai lakásában levágta a lábáról a nyomkövetőt, és elszökött. A rendőrök azóta nem találják.

Még mindig ott van a listán Albion Mahmuti is, aki két alkalommal is sikeresen megszökött, a 2020 szeptemberében kiadott körözés alapján kábítószer-kereskedelem miatt keresi a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. 

Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt körözik Plank Zoltánt. A rendőrség bruttó 1 millió forint nyomravezetői díjat is felajánlott a férfiért annak, aki olyan információt közöl a hatósággal, amely alapján megállapítható a körözött személy tartózkodási helye. 

Yao Gaopeng neve is már régóta szerepel a rendőrség körözési listáján, aki az emberölés miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését továbbra sem kezdte meg. 2017. augusztus óta körözik nemzetközi elfogatóparancs alapján. A férfi 2015. május elején meggyilkolt egy fiatal magyar nőt a budapesti Akácfa utcában, majd Kínába távozott.

A kaposvári születésű Kismárton Zsoltot lőfegyverrel való visszaélés és lopás miatt ítélték el, jogerősen kiszabott börtőnbütetését azonban nem kezdte meg.

 

Fagyas Györgynek elég hosszú a bűnlajstroma: lopás, kábítószer kereskedelem és birtoklás, valamint garázdaság miatt is körözés alatt áll.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: