2021. 10. 04., Hétfő, 09:56

Büntetőfékezéssel akarta móresre tanítani a mögötte haladót, rosszul sült el a dolog

Az 50 éves férfi többször is büntetőfékezett, mert az elé besoroló sértett miatt lassítania kellett. A harmadik alkalommal beleütközött a másik autós.

A férfi 2020 novemberében Toponár irányából közlekedett Kaposvárra. A sértett vele azonos irányba haladt szabályosan, de lassabban, majd amikor a négysávos út két sávosra szűkült, kellő távolságban besorolt a vádlott autója elé. A vádlott ekkor indulatba jött amiért lassítania kellett, ezért rádudált, illetve rávillogott a sértettre, majd meg is előzte.

A vádlott az előzés után, már a sávba való visszatérésekor indokolatlanul fékezni kezdett azért, hogy a sértettet megleckéztesse, amit gyorsítás után megismételt, így a sértettnek kétszer is intenzíven fékeznie kellett az autójával

A férfi azonban ezután sem hagyott fel a veszélyes manőverekkel, és harmadszor is intenzív büntetőfékezést alkalmazott, ekkor azonban a sértett már nem tudta elkerülni az ütközést, és a személygépkocsija elejével a vádlotti autó hátuljának ütközött. A vádlott által előidézett veszélyhelyzet következtében személyi sérülése végül egyik érintettnek sem keletkezett.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat vele szemben. Börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tettek indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

A fotók a Kaposvári Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készültek:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: