Nem kérdés, hogy mivel indítod a szerdát! Itt a Kávé Világnapja!

2021. 09. 28., Kedd, 09:00

Nem kérdés, hogy mivel indítod a szerdát! Itt a Kávé Világnapja!

Bár az éjfekete koffeines ital közkedvelt a világ minden táján, az ünnep eredetét országonként más-más dátumra datálják. A kávé napja a legtöbb országban azonban közös, mi is szeptember 29-én ünnepeljük. 

Ezen a napon világszerte sok kávézó ingyenesen vagy akciósan kínál a vendégeknek egy csésze kávét.  Kaposváron az Eleven Kultúrbisztró jár élen a jeles esemény ünneppé alakításában, 2018-ban az ország egyik legjobb baristája főzte náluk a kávékülönlegességeket, 2019-ben a kaposvári Roastopus kávépörkölő megálmodója, Balázs adott betekintést az újhullámos kávék világába. Tavaly a covid miatt elmaradt az esemény, idén azonban nincs akadálya a hódolatnak!

Ingyen kávéval és nyereményjátékkal várják vendégeiket!

A szerdai nyitvatartás teljes ideje alatt ingyen Roastopus presszókávéval várnak benneteket, nevesül:

SEASHELL - Klasszikus ízjegyek, modern köntösben

A megszokott ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben. Gilberto Basilio kávéja a brazil Zaroca farmról származik, a száraz feldolgozású tétel új megvilágításba helyezi a hagyományos ízjegyeket. Eszpresszóként is megállja a helyét, de tejjel is jól harmonizál.

 

SEAHORSE - Ha új (kávé)kalandok vizére eveznél

Ez a kolumbiai Huila régióból származó, nedves feldolgozású kávék már nem az ismerkedésről szól. Ez már egy kimondottan karakteres, izgalmas tétel. Asoguacharosból érkezik, és az Edilma Piedrahita által vezetett 27 termelő gondos munkájának köszönhető. A szüretelést kézzel végezték, a nedves feldolgozást követően pedig a szárítás jellemzően a farmer házának tetején történt.

 

A játékban bármely Roastopus termék fogyasztásával is részt vehettek, ha nem szeretitek a kávét espresso formában. A szerencsés nyertes a következő ajándékcsomaggal gazdagodik:

- 3 db pörkölt szemes kávé a Roastopus kínálatából

- 1 db espresso csésze szett

- 1 db cappuccino csésze szett

- 1 vászontáska

- 1 db kávés-sörös szappan

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: