2021. 09. 27., Hétfő, 11:06

Még a szlovén bajnok ellen is partiban voltunk, sikeres tornán van túl a Diamant

Öt szettes mérkőzésen maradt alul csapatunk a szlovén bajnok Calcit ellen, így a második helyen végeztünk a háromnapos torna végén.

A kaposvári lányok az OK Maribor, az MTK és az UTE elleni győzelemnek köszönhetően az első helyért léptek pályára vasárnap délután a neves szlovén együttes ellen. Az első és a második játszmában jobbak voltak a vendégek, a folytatás viszont már a házigazdáról szólt. A Diamant a harmadik szettben 19, a negyedikben pedig 18 pontot engedélyezett ellenfelének, így az ötödik, rövidített játékrészre maradt a döntés. A kilátogató nézők ezekben a percekben is jól szórakozhattak, és a kaposváriak 7:12-ről ugyan még fel tudtak zárkózni, de a végén a tapasztaltabb, kiváló játékerőt képviselő Calcit Volley játékosai örülhettek a minimális sikernek. Az emlékezetes összecsapás 118 percig tartott.

A Diamant csapatából a 18 pontig jutó átló, Szedmák Réka kapott különdíjat, a szlovén gárda legjobbjának pedig a feladó Eva Pavlovicot választották meg. A Diamant-lányok teljesítménye elismerésre méltó, hiszen a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai Ligában is érdekelt szlovén bajnokkal játszottak nívós meccset, és a Calcit alakulatában a legjobb szlovén játékosok mellett egy gambiai szélősütő, valamint egy kanadai center is feltűnt a pályán. Vezetőedzőjük pedig egyben a szlovén válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betölti. 

Büszke vagyok a  lányokra, hiszen 0-2-ről felálltak, ugyanakkor maradt bennem hiányérzet is - mondta a lefújás után Vincent Lacombe vezetőedző. - Örülök annak, hogy az extraligás vetélytársainkat sikerült megverni ezen a hétvégén, és az is kiderült, hogy min kell még javítani a bajnokság kezdetéig 

A torna harmadik helyét az OK Maribor szerezte meg, a negyedik helyen pedig az MTK-t 2:1 arányban felülmúló UTE végzett. A Diamant a hétvégén az MTK otthonában játszik újabb előkészületi találkozót. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: