2021. 09. 08., szerda, 13:40

Végre! Nem áll meg a vonat Kaposvár és Fonyód közt ha nem jelzünk

Szeptember 13-tól a Kaposvár-Fonyód útvonal egyes megállóhelyei előtt előre jelezni kell a leszállási szándékot, máskülönben a szerelvények nem állnak meg.

Bizonyára szinte mindenki utazott már legalább egyszer a Kaposvár-Fonyód útvonalon vonattal és bizony előfordult, hogy néha a jó öreg piroska állt meg a peronnál. Ezen az útvonalon pedig legalább három olyan megálló (inkább csak padka) volt, ahol soha az életben ember nem szállt le, és egy lélek se fel.

 

Röhrig Dániel / Nepszava

Ezen felesleges megállókat iktatja most ki a MÁV, ezáltal várhatóan pontosabbak lesznek járataik és még üzemanyagot is spórolnak.

Szeptember 13-tól így a Kaposvár-Fonyód vonalon a Kapostüskevár, Várda, Somogyjád, Pamuk, Somogyvár, Öreglak, Tatárvár és Pusztaberény megállóknál akkor áll meg a vonat, ha van felszálló utas, vagy jelezte valaki a leszállási szándékát.

Az ezeken a vonalalakon közlekedő alacsonypadlós Desiro motorvonatok leszállásjelzésre is alkalmasak, a leszállásjelző nyomógombok az ajtólapok belső oldalán, a visszajelző lámpák az utastérben elhelyezett mennyezeti kijelzőkön találhatók.

 

A vonatok a feltételes megállóhelyeken minden esetben megállnak, amennyiben a peronon vonatra várakozó személy tartózkodik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: