2021. 09. 08., Szerda, 13:40

Végre! Nem áll meg a vonat Kaposvár és Fonyód közt ha nem jelzünk

Szeptember 13-tól a Kaposvár-Fonyód útvonal egyes megállóhelyei előtt előre jelezni kell a leszállási szándékot, máskülönben a szerelvények nem állnak meg.

Bizonyára szinte mindenki utazott már legalább egyszer a Kaposvár-Fonyód útvonalon vonattal és bizony előfordult, hogy néha a jó öreg piroska állt meg a peronnál. Ezen az útvonalon pedig legalább három olyan megálló (inkább csak padka) volt, ahol soha az életben ember nem szállt le, és egy lélek se fel.

Ezen felesleges megállókat iktatja most ki a MÁV, ezáltal várhatóan pontosabbak lesznek járataik és még üzemanyagot is spórolnak.

Szeptember 13-tól így a Kaposvár-Fonyód vonalon a Kapostüskevár, Várda, Somogyjád, Pamuk, Somogyvár, Öreglak, Tatárvár és Pusztaberény megállóknál akkor áll meg a vonat, ha van felszálló utas, vagy jelezte valaki a leszállási szándékát.

Az ezeken a vonalalakon közlekedő alacsonypadlós Desiro motorvonatok leszállásjelzésre is alkalmasak, a leszállásjelző nyomógombok az ajtólapok belső oldalán, a visszajelző lámpák az utastérben elhelyezett mennyezeti kijelzőkön találhatók.

A vonatok a feltételes megállóhelyeken minden esetben megállnak, amennyiben a peronon vonatra várakozó személy tartózkodik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: