2021. 09. 08., szerda, 10:34

Új kezdeményezést indít a National Geographic - Tedd fel te is kedvenc helyed a magyarországi térképre

Felfedezőnek születtünk! A National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. A kezdeményezéshez olyan ismert fiatal influencerek is csatlakoztak, mint Henry Kettner, Kempf Zozó és Galambos Regi.

A National Geographic csatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés; és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében. Mindemellett, a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány történelem kategóriákban.

A kezdeményezéshez csatlakoztak fiatal influencerek is, akik úgy gondolják, nem kell feltétlenül külföldre utazni, hiszen itthon is van bőven látnivaló. A huszonévesek körében Henry Kettner az egyik legismertebb magyar vlogger, blogger, aki eredetileg francia születésű, Magyarországot pedig az egyik legsokszínűbb országnak tartja.

 

Lenyűgöző, hogy mennyire sok, különböző arca van. Kicsi ország vagyunk, és éppen ezért jó, hogy kevés utazással, mindenféle természeti csodát, és gyönyörű, különböző stílusú városokat fel tudunk fedezni, rövid időn belül. Lillafüred például egy természeti csoda. Amikor drónnal készítettem anyagot, majdnem elfelejtettem a rec. gombra kattintani, annyira ámulatba ejtett a látvány.

 

Galambos Regina, utazó, influencer, a Bakancslista Magyarország oldal megálmodója rajong Magyarországért:

Nemrég ellátogattunk a balatonboglári Temető-dombhoz, amelyet a művészet dombjának is lehetne nevezni, ugyanis a dombon elhelyezkedő Vörös és Kék Kápolna nyaranta képzőművészeti kiállításoknak ad helyet gyönyörű balatoni panorámával megfűszerezve. Mindenki számára csak ajánlani tudom!” – mondta Galambos Regina.

 

A huszonöt éves Kempf Zozó, Freestyle BMX versenyző, aki az Exatlon Hungary bajnokságon való részvétel után lett országosan ismert. Zozó legkedvesebb helye Gyula: 

Itt nőttem fel, kedves, nyugodt, de gyönyörű szép kisváros. Számomra mindig kedvenc marad! A legérdekesebb dolog, amit nem rég újra felfedeztem az a Gyula és Békéscsaba közötti Pósteleki Szabadidőpark. Voltam többször is, de felújították, és most még csodásabb, mint volt!

Nektek van kedvenc helyetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: