2021. 09. 08., Szerda, 09:58

Teherautóval ütötte el haragosa testvérét, aki 13 métert repült

A férfi egy Barcs melletti faluban lakott együtt lánytestvérével és annak barátjával, akivel egy családi vita kapcsán megromlott a viszonya. Bosszúból el akarta ütni, de összetévesztette a rá hasonlító bátyjával, így utóbbi járt pórul.

A férfi otthonának utcájában haladt egy teherauóval, amikor észrevette az út szélén álló és családtagjaival beszélgető sértettet. Mivel a sértett hasonlított öccsére, ezért a vádlott azt hitte, hogy haragosa áll az út mellett.

Ekkor gázt adott, és több mint 50 km-es sebességgel elütötte a testvért, aki 13 métert repülve az út melletti árokba zuhant, a vádlott pedig autójával egy sóderhalomnak ütközött és az úttesten keresztben állt meg

A sértettnek 12 hét alatt gyógyuló töréses sérülései keletkeztek, azonban a jármű sebességére és tömegére tekintettel életveszélyes, vagy halálos sérüléseket is szenvedhetett volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: