A rendőrség szerint a közbiztonság továbbra is kiegyensúlyozott a siófoki Petőfi Sétányon

2021. 09. 07., kedd, 09:43

A rendőrség szerint a közbiztonság továbbra is kiegyensúlyozott a siófoki Petőfi Sétányon

A közbiztonság továbbra is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes a siófoki Petőfi Sétányon. A három nyári hónapban mindössze 17 garázdaság, 8 testi sértés, 14 lopás és 3 kábítószeres eset miatt indult eljárás - írja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

40 rendőr kellett egy balhé megfékezéséhez a Petőfi sétányon - VIDEÓ

40 rendőr kellett egy balhé megfékezéséhez a Petőfi sétányon - VIDEÓ

Volt dolguk rendesen hétvégén a rendőröknek Siófokon, vasárnap hajnalban például egy balhét csak 40 rendőrnek sikerült megfékeznie, onnan 7 embert kellett előállítaniuk.

"A nyári hónapok statisztikai adatai megnyugtatóan alakultak, mindazok ellenére, hogy ezen a 600 méternyi szakaszon egy forgalmasabb napon több tízezer ember is megfordul.

Amíg 2016. június 1. és augusztus 31. között 74 bűncselekményt regisztráltak, addig - a jelenlegi adatok alapján - idén 49-et. Ebből 28 esetet már felderített a rendőrség

A fenti időszakban a 92 napból 61 olyan nap volt, amikor nem történt, illetőleg nem jutott a hatóság tudomására bűncselekmény.

A jogsértő magatartások nagyobb részét 17 garázdaság és 8 testi sértés képezte, melyek elkövetőit szinte kivétel nélkül azonosították. Nem állhat minden szórakozó mellett egyenruhás, hogy elejét vegye a kulturált konfliktuskezelést messze maga mögött hagyó erőszaknak, de a rendfenntartók hatékony munkáját tükrözi, hogy aki – akár csak a pillanat hevében, az indulattól vezérelve – így cselekszik, az számíthat a felelősségre vonásra.

 

 

Lopás miatt 14 eljárás indult, az adatok azonban azt mutatják, hogy a többségük a rendőrség vagyonvédelmi tanácsainak megfogadásával megelőzhető lett volna. A felügyelet nélkül hagyott, vagy éppen ottfelejtett táskák, pénztárcák és mobiltelefonok könnyű prédát jelentettek még az alkalom szülte tolvajok számára is.

 

Kábítószer-kereskedelem miatt egy esetben, kábítószer birtoklása miatt pedig mindössze két esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elkövetők kilétét ezekben az esetekben is tisztázták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: