2021. 09. 02., csütörtök, 09:32

Tizennyolcezer liter üzemanyagot sikkasztott el a somogyi nehézgépkezelő

Úgy tűnik nagy divatja van Somogyban az üzemanyagkártyás sikkasztásnak: nemrég egy 27 éves köműves több mint 2.5 millió forintot sikkasztott el ily módon, az alábbi esetben pedig egy másik munkavállaló több mint 7 milliót, ami tizennyolcezer liternek felel meg.

A nehézgépkezelőként dolgozó férfi részére a munkagépek folyamatos tankolására a munkáltatója egy üzemanyagkártyát adott át, amellyel azonban a férfi 2020 júliusától 63 alkalommal jogosulatlanul vásárolt nagyobb mennyiségű – alkalmanként 138 és 599 liter közötti – gázolajat.

A bűncselekményre végül úgy derült fény, hogy az üzemanyagkártyát a vádlott többször felhasználta akkor is, amikor a közelben nem végzett munkát

Lebukásáig a férfi nyolc hónapon keresztül összesen 18.458 liter üzemanyagot sikkasztott el, és ezzel 7.013.327,- Ft kárt okozott a munkáltatójának, mivel az általa jogosulatlanul megvásárolt üzemanyagot kannákba töltötte és később értékesítette.

Jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat ellene a Siófoki Járásbíróság, az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: