2021. 09. 02., csütörtök, 05:24

Szinte teljesen húsmentessé válik a berlini egyetemek konyhája

Ahogy arról korábban írtunk a Volkswagen egyik németországi központja húsmentes konyhára tért át, ami kisebb felháborodást is keltett. Most újabb német intézmények tesznek hasonló lépéseket.

Több berlini egyetem menzájáról csaknem teljesen kiiktatják a húsos ételeket októbertől. Összesen 4 egyetem 34 menzáján vezetik majd be a változtatásokat, aminek keretein belül az ételek 68%-a vegán, 28%-a vegetáriánus és 2%-a hal alapú lesz. Az étlapon egy húsos étel szerepel majd egy héten négyszer.

 

(Forrás: cookinglight.com)

A Studierendenwerk szervezet képviselője Daniela Kummle azt nyilatkozta, hogy a diákok újra és újra megkeresték őket, mert szerettek volna környezettudatosabb opciókat a menza étlapjára, ezért döntöttek a változtatás mellett. A téli hónapokban különösen odafigyelnek majd a megfelelő tápanyagbevitelre, ezért kerül majd az ételek közé például hajdina, édesburgonya és marinált cékla is. Németországban az egyetemek menzája átlagosan 30-50%-ban ajánl vegetáriánus opciót, hiszen erre egyre nagyobb az igény, főleg Berlinben.

 

A város több egyeteme is komoly célokat tűzött ki maga elé a környezettudatosság elérése érdekében, ezek egyike a húsfogyasztás csökkentése.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: