2021. 09. 02., csütörtök, 12:37

Több kollégiumba sem költözhetnek be védettségi igazolvány nélkül az egyetemisták

Nem kaptak férőhelyet azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A Semmelweis Egyetemen vagy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is csak érvényes oltási igazolvánnyal foglalhatják el szobáikat a hallgatók.

Az innovációs minisztérium is azt javasolja a felsőoktatási intézményeknek, hogy a kollégiumokat „lehetőség szerint” csak beoltott hallgatók használják, de az erre vonatkozó szabályokról az egyetemek, főiskolák döntenek – írja az Eduline.

Eközben pedig több egyetem, illetve kollégium készül szabályokkal, például az Eötvös Loránd Tudományegyetemen nem kötelező az oltás, de bármilyen légútibetegség-tünetei esetén betegszobát kell igénybe venni a hallgatóknak, illetve az egyetem területén orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselni mindenkinek. Az ELTE Informatika Kara a hibrid oktatás mellett döntött, itt a hallgatók vezetéknevei alapján osztották fel őket, akinek a neve A-tól K-ig kezdődik, azoknak A hét szerint kell járni, míg a többieknek B hét szerint. Amíg az A hetes tanulók egyik héten bejárnak az egyetemre, addig másik héten online vesznek részt az órákon, és így tovább.

Mit gondoltok, meddig marad a jelenléti oktatás?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: