2021. 08. 31., kedd, 09:37

Így húzott le több mint 60 embert az interneten a somogyi páros

Egy somogy megyei páros 65 sértettől csalt ki az interneten különböző módszerekkel pénzt. Voltak, akiknek egyszerűen nem küldték el a megvásárolt terméket, másokból szerelmi kapcsolat reményével húztak ki pénzt.

A vádlottak élettársak voltak, amikor elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Megállapodtak abban, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket – elsősorban mobiltelefonokat - fognak eladásra kínálni hirdetési oldalakon, amikkel valójában nem rendelkeznek.

Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A megtévesztett sértettekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, illetőleg a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták át az elkövetők

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 sértettől csalt ki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegű pénzt, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt az ügyészség.

Az alábbi képernyőfotót az egyik sértett készítette:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: