Egyenként ugyan nem tudják követni a turistákat, hogy megnézzék pazarolják-e a vizet és ha igen akkor úgy teszik-e, mint ha nem lenne holnap, de a spanyol város új szintre emeli a vízvédelmet és turisztikai szempontból próbálja fenntarthatóbbá tenni azt.
A város célja, hogy 2025-re, hogy környezetvédelmi szempontból fenntartható várossá váljon, ennek részeként pedig tanulmányt készíttetett a vízfogyasztásról. A város elfogadott egy egységes karbon-lábnyom standardot, amit próbál tartani, úgyhogy felmérte a város vízfogyasztását.
A spanyol város az egyik legjobb, 87%-os hatékonyságú kihasználtsággal büszkélkedhet Európában, ami a közfogyasztást illeti a lakói részéről. A problémák inkább a turistáknál kezdődnek, akiknél sok a pazarlás és az átlagosnál jóval nagyobb karbonlábnyommal rendelkeznek. Vizsgálták a turisták sima vízfogyasztását is és a főleg turistáknak fenntartott létesítményeket is beleszámították, mint például az éttermeket.
A cél az, hogy a turisták vízkihasználtsága is hatékony legyen a város számára