2021. 08. 27., péntek, 11:07

Nem vicc - 15 ezer tehén foglalta el Korzikát

Korzika aprócska szigetének egyik fő attrakciói voltak a tengerparton a strandolók között békésen lazuló tehenek, ám az elmúlt időszakban fordult a kocka.

Nagyjából 15 ezer tehénnek ad otthont a sziget, melynek egyik fő turisztikai látványosságai voltak a jámbor, tengerparton heverésző lusta állatok, ám a koronavírus járvány következtében közel két évre teljesen eltűntek a turisták a partokról, a teheneknek pedig nagyon bejött az új felállás. 

 

Forrás: outsider.com

Olyannyira megszokták az állatok a helyzetet, hogy immár a békés, heverésző csordából agresszív horda lett, amelyek rendszeresen rátámadnak az emberekre. Az elmúlt időszakban többször is jelezték már, hogy nem hajlandók többé megosztani a területeket: először egy strandoló férfit szúrtak nyakon, az egyik főutcán egy komplett tehéncsorda kergetett végig néhány turistát, de Lozziban egy 70 körüli nőt is súlyosan megsebesítettek a lábán. Ezen kívül anyagi károkat is rendszeresen okoznak már, a sziget déli részén le kellett zárni a strandokat, mert a tehenek autókat és ingatlanokat rongáltak, de rátámadtak a piknikező családokra is.

Lozzi polgármestere aggodalmát fejezte ki a helyzettel kapcsolatban:

Ha ez így megy tovább, halálesetek is lehetnek. Ha látjuk a teheneket közeledni, inkább adjunk nekik elsőbbséget, és ne keresztezzük az útjukat.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: