2021. 08. 26., csütörtök, 11:31

Jó hír a kismamáknak - A Pfizerrel és a Modernával beoltott anyukák teje tartalmazza a koronavírus elleni antitesteket

A Covid–19 ellen beoltott szoptató anyák anyateje jelentős mennyiségű antitestet tartalmaz, amely segíthet megvédeni a csecsemőket a koronavírustól – derült ki egy új kutatásából.

Eredményeink azt mutatják, hogy az oltás következtében a SARS-CoV-2 (a Covid–19-et okozó vírus) elleni antitestek jelennek meg az anyatejben, ami arra utal, hogy a beoltott anyák továbbadhatják a védettséget a csecsemőjüknek – mondta Joseph Larkin, a tanulmány vezető szerzője, a Floridai Egyetem mikrobiológiai és sejttudományi tanszékének docense.

Gondoljunk az anyatejre úgy, mint egy szerszámosládára, amely tele van különböző eszközökkel, amelyek segítenek felkészíteni a csecsemőt az életre. A védőoltás egy olyan újabb eszközzel bővíti ezt az eszköztárat, amely különösen alkalmas lehet a Covid–19 megelőzésére

A professzor elmondta, hogy a tanulmány eredményei szerint a vakcinák segíthetnek megvédeni az anyát és a babát is, ami szerinte „újabb nyomós ok arra, hogy a várandós vagy szoptató nők beoltassák magukat”.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: