2021. 08. 17., kedd, 12:10

Ripityára tört egy borosüveget ismerőse fején a pityókás szaunázás lezárásaként

Még novemberben hagyta helyben alaposan ismerősét a 39 éves férfi, akire most börtönbüntetést kért az ügyészség.

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 39 éves férfival szemben, aki súlyosan ittas állapotban, különösebb indok nélkül olyan brutálisan bántalmazta ismerősét, hogy a sértett halála csak a véletlen folytán nem következett be. A vádlott 2020 novemberében felkereste ismerősét, a későbbi sértettet, mivel előzetesen megbeszélték, hogy közösen fognak italokat palackozni. A két férfi a közös munka közben nemcsak palackozta, hanem fogyasztotta is a sértett almaborát és pálinkáját, amitől ittas állapotba kerültek.

Az esti órákban közösen átmentek a sértett egyik közelben lakó ismerőséhez, ahol az ott lévő baráti társasággal szaunázni kezdtek, közben pedig folytatták az italozást, végül a szaunaházban újra csak a két férfi maradt. A súlyos fokban ittas vádlott különösebb indok nélkül vitát provokált a sértettel, majd dulakodni kezdett, melynek során többször meglökte, utána pedig ököllel állcsúcson ütötte.

A vádlott ezt követően marokra fogott egy üres borosüveget, majd azzal legalább nyolc ütést mért a sértett fejére egészen addig, míg a palack a férfi fején szilánkosra nem tört. Az ütések következtében a sértett a földre esett, amitől a testfelületén a szétszóródott üvegcseréptől további vágott sebzések keletkeztek.

A vádlott ezután felhagyott a sértett bántalmazásával, és önkívületi állapotban kiabálni kezdett, melyre felfigyelt a házigazda, illetve az ott lévő baráti társaság tagjai, akik értesítették a mentőket.

 

A sértett a bántalmazás következtében súlyos – többek között a koponyacsont, az orrcsont, és a csontos szemkeret törésével járó – sérüléseket szenvedett, melytől ugyan életveszélyes állapot nem alakult ki, azonban az eszköz élet kioltására alkalmas jellegére, a bántalmazás erejére, valamint a célzott testtájékra tekintettel fennállt a reális lehetősége olyan sérülés kialakulásának, amely könnyen a sértett halálát eredményezhette volna.

 

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: