2021. 08. 17., kedd, 11:14

Épp a Balaton közepén ringatózol de megéheztél? Hamarosan oda is kivihetik a rendelésed!

Ráadásul környezetbarát módon, hiszen a magyar fejlesztésű elektrojetekkel szelik a hullámokat.

Persze mindez még a jövő zenéje, egyelőre tesztfázisban van az ötlet a Balatonon. A mesterséges intelligencián alapuló, logisztikai megoldásokat kínáló Dodo hívta életre ugyanis azt a kezdeményezést, mely során az ételrendeléseket a part menti éttermekből környezetbarát módon szállítják ki a vitorlások fedélzetére a magyar fejlesztésű Narke elektromos jetskikkel.

 

Folyamatosan keressük az új lehetőségeket kiszállítási szolgáltatásaink bővítésére, fejlesztésére. Évek óta vitorlázom a Balatonon, ezért jól tudom, hogy sokan egy éttermi ebéd kedvéért nem szívesen szakítják meg a vitorlázást. Rájuk gondolva, a hétvégi pihenésüket hajózással töltők igényeinek kiszolgálása érdekében vállalkoztunk a vízi futárfeladatok ellátására – egyelőre egy pilot projekt keretében - mondta el Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője. 

A vitorlások fedélzetéről érkező rendelések teljesítése új kihívást jelentett, hiszen ehhez össze kell hangolni a szárazföldi és a vízi szállítást. A DoDo által kifejlesztett, nagy teljesítményű logisztikai platform adatvezérelt, mesterséges intelligencián alapuló megoldásainak köszönhetően azonban ez nem jelentett komoly akadályt, az ételrendeléseket gyorsan, jellemzően félórán belül sikerült kézbesíteni, de a leggyorsabb teljesítés mindössze 18 percet vett igénybe.

 

A DoDo a balatoni tesztüzem tanulságait elemezve dönt az új szolgáltatás széleskörű bevezetéséről Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: