2021. 08. 16., hétfő, 12:25

Strandolók segítségével a rendőrök húzták ki az utolsó pillanatban a Balatonból a születésnapját ünneplő nőt és párját

Péntek éjjel a születésnapot ünneplő pár matraccal merészkedett Balatonszemesen a vízbe, ám eltűntek, így segítséget hívtak. A rendőrök két SUP-os segítségével egy kilométerre a parttól, teljesen enerváltan találták meg őket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 13-án 22 óra után segélykérés érkezett egy balatonszemesi kempingből. A bejelentő elmondta, hogy a fia és az éppen születésnapját ünneplő barátnője napnyugtakor egy matraccal mentek fürdeni, azóta nem adtak magukról életjelet.

Kutyáikkal együtt sodródtak el a SUP-osok, a vízirendőrök mentették meg őket

Kutyáikkal együtt sodródtak el a SUP-osok, a vízirendőrök mentették meg őket

Nem elég, hogy már közel kétszer annyian fulladtak a Balatonba   ebben a szezonban, mint tavaly egész évben, vasárnap már három eb élete is veszélybe került.

A bejelentést követően a szárazföldi és a vízi rendőri egységek haladéktalanul a személyek felkutatására indultak. Pusztai Zoltán c. r. törzszászlós Balatonszemesen, a Hullám utcai strandnál végezte a keresést, amikor egy férfi arról tájékoztatta, hogy korábban segélykiáltást hallott a víz felöl, de azóta semmit. Ekkor a körzeti megbízott az eltűntek nevét kezdte el kiabálni, majd egy idő után nagyon távolról hallották, amint egy nő keservesen segítségért kiabált, hogy ő és a párja már nem bírják sokáig. A rendőrök a szolgálati gépkocsi reflektorával hiába pásztázták a Balatont az északi part irányába, a fényszóróval belátható távolságon belül senkit sem észleltek.

 

pxhere.com

Időközben a parton két SUP-deszkás (egy férfi és a lánya) felajánlotta a segítségét, így a törzszászlós az egyik járőrtársával, egy honvéd tizedessel együtt levette a szolgálati felszerelést és az egyenruhát, - amelyet harmadik társuknál hátrahagyva - a deszkákon közösen elindultak a bajbajutottak kimentésére. A hirtelen verbuválódott, négyfős mentőcsapat a parttól másfél kilométerre volt a többméter mély vízben, amikor végre észrevették a sodródó matracot, amin az asszony enerváltan feküdt, míg párja utolsó erejével, kétségbeesetten próbált kapaszkodni. A férfit kihúzták a vízből az egyik SUP-ra, majd Pusztai törzszászlós kezeivel a matracba és a másik SUP-ba kapaszkodva kiúszott a nővel. A parton a két budapesti személyt, a 37 éves férfit és a 41 éves nőt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik mindkettőjüket kórházba szállították.  

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a mentésben való önzetlen közreműködésért a szintén fővárosi SUP-deszkásoknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: