2021. 08. 09., hétfő, 16:26

Ezen a hétvégén sem unatkoztak a balatoni vízimentők - Ittas hajóvezető, felelőtlen gumicsónakosok

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 6. és 8. között tizenkét esetben összesen tizennyolc személyt mentettek ki a tóból, valamint ittas hajóvezetőt is találtak.

2021. augusztus 7-én délután a vízirendőrök a Balatonfüred előtti vízterületen ellenőriztek egy vitorlás kisgéphajót. Az intézkedés során a hajóvezetőnél alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások a hajót a kikötőbe vontatták a férfit pedig elfogták, járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Szintén augusztus 7-én a járőrök a Siófok előtti vízterületen két gyereket vettek észre, akik gumicsónakon sodródtak több mint ezer méterre a parttól.

Szombat délután két kajakos egy felfújható sporteszközzel akart Badacsonyból Balatonfenyvesre átevezni, ám kifáradtak és önerejükből nem tudtak partra jutni.

Vasárnap – többek között- egy csónakból  vízbe esett férfi, és egy kite szörfös került bajba, akinek ernyője a víz alá merült. A vízirendőrök mindnyájukat a partra segítették.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: