2021. 08. 05., Csütörtök, 10:19

Letiltotta az olimpikont az Instagram mert megosztott magáról egy képet

via

Elaine Thompson-Herah jamaicai síkfutó néhány óráig nem fért hozzá Instagram fiókjához.

Elaine Thompson-Herah 100 és 200 méteres síkfutásban szerzett aranyérmet a tokiói olimpián, erről pedig büszkén posztolt egy képet saját profilján. Emiatt viszont pár órára letiltotta fiókját az Instagram, hiszen az olimpián készült felvételek szigorú szerzői jogi szabályozáshoz kötöttek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ennek védelmét pedig komolyan veszi. A NOB bevételének elég nagy részét a sportesemény közvetítési jogainak eladásából szerzi, ennek megfelelően pedig arra is figyelmet fordítanak, hogy a sportolók milyen tartalmat oszthatnak meg közösségi média felületeiken.

A NOB korlátozásai alá esik például az is, hogy a sportolók nem oszthatnak meg sem a versenyekről, sem az érmek átadásáról sem tartalmat. Elaine Thompson-Herah így szabályt sértett, mert nem hivatalos felvételt osztott meg, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korlátozásai esőt, így az Instagram letiltotta az olimpikont.

Később az Instagram azt közölte hiba volt a sportoló teljes fiókját letiltani, elég lett volna a jogsértő anyagot eltávolítani.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: