2021. 08. 04., szerda, 11:21

Épül a keret, 23 éves azeri válogatottal erősít a Diamant

Megkezdte az építkezést a következő szezonra az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata. A történelmi szezon után idén is valami hasonlót szeretnének elérni a lányok, ám idén rendesen átalakul a kaposvári keret, számos távozó és érkező is van a kaposvári listán.

A legfrissebb érkező épp az azerbajdzsáni válogatott, a 23 éves 190 centi magas ütő Nikalina Bashnakova, akiről így nyilatkozott új klubja:

- A mindig vidám, mosolygós Nikalina az elmúlt öt évben Törökországban röplabdázott, és a világ egyik legerősebb bajnokságnak tartott pontvadászatban is megállta a helyét. A Bursa csapatával 2017-ben az első, egy évvel később a második helyet szerezte meg a Challenge Kupában, 2020-ban pedig a Sariyer Belediyesi gárdájával feljutott a török Szuperligába. A legutóbbi évadban a 12. helyen zárt csapatával, és érdekesség, hogy együtt játszott a Vasas régi-új szerzeményével, a center Abdulazimovával.

Bashnakova nagy álma volt, hogy egy új bajnokságban, egy új közegben is kipróbálja magát, így az idén nyáron váltott, és nagy örömünkre a közelmúltban a Diamant ajánlatát fogadta el. 

Izraeli csapat ellen kezd a Diamant a nemzetközi porondon

Izraeli csapat ellen kezd a Diamant a nemzetközi porondon

Megtartották Luxemburgban az európai röplabdakupák sorsolását pénteken. Női csapatunk idén is a Challenge Kupában érdekelt, a legjobb 32 között kezdi majd meg a szereplését, mégpedig az izraeli Maccabi Hadera Hefer ellen.

A klub egy rövid interjút is készített új szerzeményével:

Hogy emlékszel vissza felnőtt pályafutásod első éveire? 

- Szívesen gondolok vissza arra az időszakra, amikor azeri csapatommal bajnokságot nyertünk, illetve azokra az évekre is, amit a Bursa együttesében töltöttem - nyilatkozta Nikalina. - Tagja voltam két Challenge Kupa-döntős társaságnak, és az egyik finálét meg is tudtuk nyerni. Ugyancsak nagy élmény volt a Sariyer gárdájával felkerülni a török Szuperligába, ahol hétről hétre kemény meccseket játszottunk. 

 


 

Milyen tervekkel érkezel majd a hétvégén Magyarországra? 

- Mint minden sportolónak, a fő kihívás számomra is a bajnoki cím megnyerése, játsszak bárhol. Nem sokat tudok egyelőre a magyar röplabdáról, de ebben a szezonban megismerem majd közelebbről az Extraligát, és külön örülök annak, hogy a Challenge Kupában is elindulunk. Szeretném magam megmutatni ebben a közegben is. Sokáig Törökországban játszottam, így ez egy új szakasz lesz a karrieremben.  Természetesen szeretném fejleszteni magam röplabdában, minél többet tanulni és jó tapasztalatokat szerezni. Remélem, hogy az új csapattal együtt jó eredményeket érünk el. 

Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a sportággal? 

- Az általános iskolában kezdtem el röplabdázni. Valójában ez spontán történt: az egyik nap kiválasztottak az iskola edzői. Kezdettől fogva szerelmes vagyok ebbe a játékba. 

 

Hogy telt a nyár? 

- Viszonylag hosszú szünet volt, de fontos számomra, hogy folyamatosan formában tartsam magam, így természetesen odafigyeltem erre. A nyár lassan véget ér számomra, így újult erővel és új érzelmekkel készülök a rám váró szezonra.

Fiatal korod ellenére komoly eredményeid vannak, és színvonalas bajnokságokban szerepeltél. Mit vársz magadtól a formálódó kaposvári csapat egyik új igazolásaként? 

- Nagyon érzelmes vagyok a pályán, néha talán agresszív is, de ez utóbbi csak a riválisok irányába... Remélem, én is tudom motiválni, bátorítani a többieket az edzéseken és a pályán. Tudom, milyen az, amikor a szett végén be kell ütni a labdákat a győzelemhez. Vállalom ennek a terhét és a felelősségét, és 100 százalékosan készen állok a kaposvári játékra! 

 

 

Sok sikert Kaposváron Nika!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: