Hétvégén Deseda Ultramaraton, ami 6 év alatt csak 10 embernek sikerült - Vajon idén lesz aki végigfutja?

2021. 07. 29., csütörtök, 14:25

Hétvégén Deseda Ultramaraton, ami 6 év alatt csak 10 embernek sikerült - Vajon idén lesz aki végigfutja?

A Kaposvári Szabadidő Egyesület 2021. július 31. és augusztus 1. között rendezi meg a Deseda UltraMaraton és Futófesztivál eseményét.

Ebben az évben is a 252 km-es egyéni- és váltóverseny a fő szám, de ezeken kívül még 5 maraton, 4 maraton, 3 maraton, 2 maraton, 1 (éjjel vagy nappal) maraton, 2/3 maraton és 1/3 maraton távokon is lesz futás. Továbbá a 252 km-t kerékpár túra formájában is lehet teljesíteni.

A verseny teljes távjának szintideje 36 óra, így szombat reggel 6-kor rajtolnak a futók és vasárnap 18 óráig kell célba érniük.

A futás folyamatosan, éjjel-nappal zajlik. Ez a feladat nagyon nehéz, eddig csak 10 embernek sikerült a hat év alatt

 

A verseny központja a Toponári Strand. Itt lesznek a rajtok, a váltások és itt történik meg a célba érkezés is. A pályán frissítő állomások lesznek a füredi- és a toponári szőlőhegynél illetve a somogyaszaló felőli pihenőhelynél is.

FONTOS! A verseny időtartama alatt a Deseda-tó körül semmilyen útzárás nem lesz, de kérjük az arra járókat, hogy biztosítsanak elsőbbséget a futóknak és magatartásukkal öregbítsék Kaposvár és a Deseda-tó jó hírnevét.

Érdekességek:

A 252 km-es versenyen újra rajthoz áll egy 3 évvel ezelőtti legendás győztes, aki finn ellenfelét tudta megelőzni az utolsó körben: Reichsmann Gábor, ultrafutó válogatott. Gábor ebben az évben nemcsak egyéni indulóként hanem egy váltó kapitányaként is fut.

A 2 maraton távon (rajt vasárnap reggel 6-kor) pedig találkozhatunk dr. Csábi Bettina thai boksz, kick boksz és ökölvívó világbajnoknőnkkel, aki boksz pályafutása után egyre többször tűnik fel futóversenyeken.

A verseny ebben az évben kitűzött jótékony célja, hogy együttműködve a Kaposvár Center Lions Clubbal, összegyűjtsön legalább 2000 db műanyag kupakot. A kupakokból befolyó bevételt a Club jótékony célra fordítja. Ez a törekvés a jótékonyságon kívül összecseng környezetvédelmi törekvéssel, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a versenyek során. A hulladékot természetesen szelektíven gyűjtik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: