2021. 07. 28., szerda, 11:18

Túlélő üzemmódban a Kutyatár – Segíts te is, hogy segíthessenek

Most rajtunk a sor, hogy segítsük a Kutyatárosok fáradhatatlan munkásságát, hogy aztán ők segíthessenek a bajbajutott állatokon.

Országosan jellemző, hogy egyre csak romlik a helyzet az állatvédelmet illetően, hatalmas terhek nehezednek a folyamatosan szélmalomharcot vívó állatvédőkre. A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület működésében sincs ez másképp, hiszen nem könnyű lépést tartani a rengeteg sorsára hagyott állattal. 

Nagyon rémisztő érzés, hogy mit csinálunk, ha pénzügyi forrás hiányában egyszerűen nem tudjuk ellátni az állatainkat, bért fizetni, tankolni, egyáltalán hogyan tovább. Új helyzet, amire természetesen keressük a megoldást, de nehéz műfaj, amit csinálunk, és vannak helyzetek, amikor nem lehet racionálisan dönteni. Például ki ne kapjon segítséget és esélyt azért, mert nincs miből. Hagyjunk dobozban és ítéljünk halálra kidobott kölyköket az út szélén, mert nem fogjuk tudni kifizetni a velük járó költségeket (élősködőmentesítés, oltások, chip)? Vagy hagyjuk segítség nélkül a balesetes állatokat, míg belehalnak a sérülésük okozta fertőzésbe, míg felfalják őket élve a nyűvek?

 

 

A 2020-as évben 50.632.990 forint volt a Kutyatár működési összköltsége, ami évről évre csak növekszik, hiszen, ahogy írják is, zsákszám érkeznek az újabb és újabb segítségkérések. Jelenleg 1,5 millió forint kifizetendő összeg van a Kutyatárosok számlájára írva, ami csak nőni fog, hiszen leállni nem lehet, amikor ennyi sorsára hagyott állatnak kell segédkezet nyújtani.

 

Messze még a 1,5 MFt, ami jelenleg kifizetendő tétel, és ami sajnos azóta nőtt, és nőni is fog, hiszen leállni nem lehet. Tehát nem tagadom, el vagyunk keseredve, de gondolkodunk, próbálunk túlélő üzemmódba kapcsolni. Viszont nagyon nagy erőt ad a tudat, hogy mellettünk álltok, hiszem, hogy valahogy túljutunk a ránk szakadt krízisen. Köszönet Nektek!

Nagy szükség van most az összefogásra, ezért kérünk mi is titeket, hogy aki teheti segítsen nekik, hogy aztán majd ők segíthessenek és gondjukat viselhessék a rossz sorsú barátainknak. 

 

Segítsük együtt a Kutyatárosok fáradhatatlan munkáját:

KUTYATÁR TERMÉSZET- ÉS ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET:

10918001-00000074-88810002

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: