2021. 07. 27., kedd, 09:26

Már tizenhárman fulladtak bele idén a Balatonba

A vízirendőrök idén eddig 220 embert mentettek ki a Balatonból, ennek is köszönhető, hogy senki nem vált viharos időjárás áldozatává, mégis már 13-an vesztették életüket a tóban - közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

Horváth László hangsúlyozta, ez a szám magasabb, mint a tavalyi egész évi volt, akkor 8 ember halt meg a tóban. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához.

Egy 10 éves kislány sodródott tehetetlenül a Balatonban, egy rendőr mentette ki

Egy 10 éves kislány sodródott tehetetlenül a Balatonban, egy rendőr mentette ki

Szombat este érkezett segélykérés a balatonszárszói strandról, hogy eltűnt a vízben egy 10 éves kislány.

Rendkívül fontosnak nevezte, hogy mindenki fogadja meg a vízirendészetnek a rendőrség honlapján elérhető tanácsait, amelyek között a legfontosabb, hogy senki ne menjen egyedül a vízbe, főleg a legmelegebb órákban, amikor egy egyszerű rosszullét is könnyen végzetes lehet. Kitért arra, a vízirendészet és a vízimentők folyamatosan hangsúlyozzák azt is, hogy mennyire fontos a mentőmellény használata.

A gondoskodás nem a vízparton kezdődik. Már egészen olcsón lehet praktikus mentőmellényeket vásárolni!

Elmondta, szombaton kora este egy 10 éves kislány tűnt el a Balatonban a SUP deszkájával, neki szerencséje volt. A balatonföldvári körzeti megbízott a strandtól a part mentén egy kilométerre elsodródva a vízben talált rá a rémült, kimerült gyerekre, akin nem volt mentőmellény.

A balatoni vízirendészet azt kéri, hogy ha a Balatonban bárki bajba jut vagy bajba jutott embert lát, akkor hívja a 112-es segélyhívót vagy az 1817-es ingyenes vízi segélyhívó számot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: