2021. 07. 27., kedd, 12:32

Nem versenyszerűen, de tudtak úszni - Megszólalt a Balatonba fulladt testvérpár édesapja

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb tragédia árnyékolja be a balatoni nyarat, egy 13 éves és 17 éves fiú testvérpár fulladt a Balatonba, Fonyód-Bélatelepen vasárnap.

Az édesapa hétfőn elevenítette fel a történeteket a Blikknek, egyik gyermekét német fiatalok hozták ki a vízből, akik bár nem beszéltek magyarul, de mindent megtettek, hogy megmentsék a fiút. Másik fia csak este került elő, amikor a szülők már a rendőrségen voltak.

Együtt mentünk be a vízbe, én a húgukkal vízipisztolyoztam, a srácok pedig odébb úsztak a matraccal. Aztán kimentünk a vízből a lányommal. Alig fél óra telt el, amikor megláttam, hogy néhány fiatalember hoz ki egy ájult gyereket. Egyből odasiettem, de akkor még nem is tudtam, hogy az én fiamról van szó. Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt.

Tragédia a Balatonon - Két kiskorú fiú fulladt vízbe

Tragédia a Balatonon - Két kiskorú fiú fulladt vízbe

Egy testvérpár vesztette az életét Alsóbélatelepen vasárnap.

Egész kicsi koruktól vittük őket nyaralni. Ugyan nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe.

A szülők hétfőn, a krematóriumban búcsúztak el a két fiuktól, majd gyújtottak egy-egy mécsest a parton, ahol a tragédia történt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: