2021. 07. 20., kedd, 10:15

Koncertajánló hétvégére: A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar érkezik Kaposvárra!

Hét évvel ezelőtt hívta életre a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekart Tóth Bence, Svájcban élő karmester – nemzeti és nemzetközi fúvószenekari versenyek rendszeres résztvevője –, és Tóth Ada Eszter, a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola vezetője. Amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el az első fúvószenei tábor a Balaton déli partján, azóta tucatnyi emlékezetes zenetáboron és koncerten vannak túl. A DDRF-ben folyó magas szintű munkának pedig hamar híre ment, évről évre kiváló zenészek csatlakoznak az egyhetes, elképesztően intenzív közös munkához.

Amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el az első fúvószenei tábor a Balaton déli partján. A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar nevű kezdeményezés önerőből, 36 emberrel kezdődött és egyből folytatásért kiáltott. A nem mindennapi színvonalú közös munka lehetősége és az együtt játszás öröme egyre több profi és amatőr zenészt vonzott a nyári táborba, 2016-ban már több mint ötvenen ültek a próbateremben és koncerteken, 2017-ben pedig útjára indult egy második, a 10–14 éves korosztálynak szóló program is, a DDRF Gyermek–Ifjúsági Fúvószenekar.

2019 nyarán, az ötödik alkalmat záró koncerteken kereken száz gyerek és fiatal állhatott színpadra, decemberben pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel, első alkalommal rendezett téli tábort is a zenekar.

Az együttes mára egyre szélesebb közönséget vonz, 2019 nyarán, az ötödik tábor zárásaként teltházas koncertet adott a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, ahol meghatottan fogadta az állva ünneplő közönség vastapsát. Immár hetedik alkalommal indult el a fúvószenei tábor, ahol amatőrök és profik, kicsik és nagyok dolgoznak együtt. Mutatjuk mikor, hol nézhetitek meg közös munkájuk gyümölcsét:

 

2021. július 23. 18:00 Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota
2021. július 24. 19:30 Balatonmáriafürdő, Központi strand
2021. július 25. 11:00 Marcali, Béke park

 

A koncertekre a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: