2021. 07. 20., Kedd, 09:06

Ilyen a somogyi virtus! - Részegen próbált meg életében először buszt vezetni

Egy 48 éves férfi ittasan elhatározta, hogy buszt fog vezetni Marcaliban, melyet kétszer is megpróbált, míg egy hivatásos buszsofőr rajta nem kapta.

A férfi összeveszett szállásadójával, aki nem engedte be, ezért – nagy mennyiségű szeszes ital fogyasztást követően - az esti órákban Marcaliban gyalogolt céltalanul, végül az autóbusz állomáson leült egy padra nézelődni.

Ekkor találta ki, hogy elköt egy buszt, mivel nem vezetett még ilyen járművet, ezért az egyik parkoló buszhoz ment, kinyitotta annak hátsó ajtaját, majd a benne hagyott kulccsal engedély nélkül elindította az autóbuszt és tolatni kezdett vele.

A tolatás során azonban a jármű mögé érkezett egy másik busz, ezért a vádlott visszaállt a busz eredeti helyére és leszállt róla. Tervétől azonban továbbra sem állt el, kis idő múlva egy másik busz hátsó ajtaját nyitotta ki, gyújtást adott, de közben egy sofőr megszólította, így gyorsan elhagyta a helyszínt.

A Marcali Járásbíróság ítéletében 60 nap elzárást szabott ki a vádlottal szemben, jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: